Karkówka pod kołderką

0 (0 ocen)

Mięso przygotowane w ten sposób rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    6 plastrów żółtego sera
    6 plastrów szynki
    500 g pieczarek
    mały jogurt naturalny
    1/2 małego majonezu
    sól, pieprz
    ewentualnie przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v1lmel 1. Mięso doprawiamy i układamy na blaszce. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Na każdym kawałku układamy plasterek szynki, porcję pieczarek i plaster sera.
  • image-231nr2m 2. Majonez mieszamy z jogurtem, ewentualnie doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalewamy mięso. Pieczemy ok. 1,5 godziny w 200 stopniach (blaszkę najlepiej przykryć folią aluminiową).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować