• Karkówka po meksykańsku

    Dodane przez: anna lasocka

  • Wspaniałe połączenie smaków i pyszne delikatne mięso.

  • Składniki

    1 kg karkówki
    1 marynata staropolska
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 słoik sosu meksykańskiego
    0,5 kg pieczarek
    4 cebule
    olej
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.
    tjw. - krok 1

    Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie rozbić.Marynatę połączyć z 3 łyżkami oleju. posmarować karkówkę, włożyć do torebki foliowej, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.

    2.
    karkówka w naczyniu - krok 2

    Następnie karkówkę obsmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

    3.
    dodana fasolka - krok 3

    Na karkówkę położyć warstwę odsączonej fasolki.

    4.
    pieczarki z cebulą - krok 4

    Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju.Posolić, popieprzyć.Wyłożyć na karkówkę.

    5.
    z sosem - krok 5

    Całość zalać sosem meksykańskim. Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Karkówkę podaję najczęściej z ryżem.

  • Rady

    Po wyłączeniu piekarnika zostawiam karkówkę w piecyku do wystygnięcia.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, z_roznych_stron_swiata, po meksykańsku, z ryżem, karkówka zapiekanka
  • 1 komentarz
    • Gość
      2014-03-12T22:09:39+01:00 gość IP: 89.206.*.*
      marynata satropolska i sos meksykański?
      pomijając oryginalność połaczenia, może warto dać do przyprawy coś od siebie, a nie tylko od winiar / knora?

Dodane przez: anna lasocka

anna lasocka 9

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-12-29T20:36:05+01:00

1835 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »