Karkówka po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie rozbić.Marynatę połączyć z 3 łyżkami oleju. posmarować karkówkę, włożyć do torebki foliowej, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
2.Następnie karkówkę obsmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
3.Na karkówkę położyć warstwę odsączonej fasolki.
4.Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju.Posolić, popieprzyć.Wyłożyć na karkówkę.
5.Całość zalać sosem meksykańskim.
Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Karkówkę podaję najczęściej z ryżem.
Porady
Po wyłączeniu piekarnika zostawiam karkówkę w piecyku do wystygnięcia.
Komentarze