karkowka pieczona z pieczarkami i ogorkami kiszonymi w zalewie

4.5 (185 ocen)

  • 3 godz.

Karkowke ta robie czesto z moja mama

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1kg karkowki(mozebyc wiecej),1kg pieczarek,3 duze cebule,2 ogorki kiszone,1 lyzka koncentratu pomidorowego,2 lyzkikeczupu pikantnego,sol,pieprz,majeranek,maka,tluszcz do smazenia,1 szkl soku z kiszonych ogorkow
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkowka pieczona z pieczarkami i ogorkami kiszonymi w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkowke posolic,popieprzyc,obsypac majerankiem.Obtoczyc w mace i obsmazyc.Wlozyc do naczynia zaroodpornego.Pieczarki pokriic w plastry,cebule w piorka,udusic na tluszczu zobsmazenia,posolic,popieprzyc.Ogorki zetrzec na tartce z grubymi oczkami,wymieszac z sokiem,keczupem i koncentratem.Mieso w naczyniu oblozyc pieczarkami i wszystko zalac przygotowana zalewa ogorkowa.Piec w temp 180 st ok 1,5godziny.

Porady

Najlepiej smakuje z kluskami slaskimi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować