Karkówka pieczona z warzywami

4.5 (172 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zrobiłam wg przepisu znalezionego na blogu kul. Ewa w kuchnihttp://ewa-wkuchni.blogspot.com/2012/09/pieczona-karkowka.html

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 2 kg karkówki
    2 cebule
    1 łyżka oleju
    1 łyżka wina białego
    Sól, pieprz mielony kolorowy
    Mielona papryka
    3 ząbki czosnku sprasowane
    Maggi w płynie
    1-2 marchewki pokrojona
    ew jeszcze cebula, kawałek selera
    trochę wina do podlania w rękawie
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona Przystawki

Karkówka pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy rozetrzeć z olejem i winem, natrzeć tą mieszanką mięso.
    Cebule pokroić w plastry i obłożyć mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na dobę.
    Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać trochę wina, dodać marchewkę i cebulę. Związać końce.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok. 2 godziny.
    Pod koniec rękaw rozciąć, aby zrumienić mięso.
    Sos z rękawa wykorzystać do polania mięsa, gdy podajemy je na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować