karkówka nadziewana boczkiem i warzywami

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Apetycznie wygląda i jest wyborna. Wspaniale smakuje na ciepło i zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu karkowego
    150 g boczku wędzonego
    pół papryki czerwonej i żółtej
    2 ogórki kiszone
    1 łyżka bułki tartej
    sól, pieprz
    suszona papryka słodka
    czosnek granulowany
    majeranek



Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka nadziewana boczkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka nadziewana boczkiem i warzywami 1. Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż, aby powstał duży płat. Lekko rozbić tłuczkiem. Płat natrzeć przyprawami i wstawić do lodówki na noc albo minimum na 2 godziny.
  • 2. Boczek pokroić w plastry a następnie na mniejsze kawałki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, ogórki osuszyć. Razem z paprykami pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać, dodać bułkę tartą.
  • 3. Wyjąć karkówkę z lodówki,rozłożyć.Na całą powierzchnię mięsa rozłożyć równo boczek a następnie farsz i zwinąć jak roladę. Boki nadzianej karkówki spiąć wykałaczkami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do temp.180st. 4.Wstawić mięso, piec ok. 80-90 minut. Po 40 minutach przewrócić pieczeń na drugi bok. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i pokroić na porcje.

Porady

Przed włożeniem karkówki do naczynia żaroodpornego mięso można podsmażyć- skórka będzie bardziej chrupiąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować