karkówka na ostro do pieczywa z szybkowara

4.49 (195 ocen)

karkówka jest smaczna, krucha, delikatna, dość pikantna i aromatyczna nutą kminku...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • karkówka 1,2 kg/bez kości, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kminek cały 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, przyprawa Pesto Peperroncino 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, liście curry 1 łyżka, woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka na ostro do pieczywa z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z podanych składników bez wody przygotować marynatę a liście suszone curry palcami rozkruszyć na drobno, natrzeć dokładnie całą karkówkę, zwinąć w roladę i obwiązać nicią, schować do lodówki na kilka godzin.............

    do szybkowara włożyć karkówkę z całą marynatą, wlać wodę i zamknąć szybkowar..............

    po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, karkówkę schować do lodówki do wystudzenia.................

    usunąć nici, kroić cienkie plastry do pieczywa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować