" Karkówka na ostro "

4.5 (144 ocen)

  • 10 min

Pyszna karkówka z chrupiącą musztardową skórką.

  • 10 min

Składniki:

  • - karkówka w całości - 1kg
    - sól kuchenna - 1 kg
    - musztarda francuska - 200 g
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

" karkówka na ostro " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Karczek myjemy i oczyszczamy z dużych kawałków tłuszczu.

    Delikatnie nakłuwamy szpikulcem.

    Smarujemy obficie musztardą francuską.

    Blachę z piekarnika wysypujemy solą, tak by powstała centymetrowa warstwa.

    Przekładamy karkówkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C.

    Pieczemy przez około 90 do 120 minut – w zależności od wielkości mięsa.

    W trakcie pieczenia obracamy i polewamy sosem.

    Podajemy solo lub z przyrumienioną cebulką.

    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować