Karkówka marynowana na grill

4.5 (177 ocen)

Sezon na grilla w pełni, więc polecam pyszną karkówkę.

Składniki:

  • - 12 łyżek oliwy lub oleju
    - 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
    - 6- 7 ząbków czosnku
    - 2 średnie cebule
    - około 200ml łagodnego keczupu
    - około 1,5 kg karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka marynowana na grill - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na grubsze plastry, rozbijamy lekko. Oliwę mieszamy z przyprawami, dodajemy keczup,drobno posiekane cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie smarujemy marynatą mięso z obu stron, układamy w misce, przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso grillujemy na tackach aluminiowych.

Porady

Nie solę mięsa , ponieważ dłużej się grilluje. Wolę w razie potrzeby posolić sobie porcję na talerzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować