Karkówka "Marynata Klasyczna" na zimno do pieczywa

4.5 (157 ocen)

  • 10 godz.

kupna kiełbasa nie ma szans przy takiej karkówce.....POLECAM....SMACZNEGO!!!

  • 10 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg karkówka bez kości,
    1 opakowanie marynata klasyczna Prymat,
    1/4 szklanki olej do marynaty,
    2 łyżki olej do garnka,
    4 sztuki ziele angielskie Prymat,
    2 sztuki liście laurowe Prymat,
    10 sztuk jałowiec Prymat,
    - do smaku magi Kucharek,
    1 szklanka sok jabłkowy,
    1/2 szklanki woda
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Karkówka "marynata klasyczna" na zimno do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. ładny kawałek karkówki natrzeć marynatą klasyczną wymieszaną w oleju
  • etap przygotowania 2. karkówkę obwiązać nie za gęsto nicią, aby kawałek mięsa nie był rozlazły

    zawinąć w folię i do lodówki na całą noc
  • etap pieczenia 3. do garnka wlać 2 łyżki oleju i rozgrzać-----

    wsypać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec-----

    włożyć karkówkę z marynatą i dobrze zrumienić z obu stron-----

    teraz wlać sok jabłkowy, wodę, maggi i pod przykryciem dusić z 60 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając strony karkówki-----

    zostawić do wystudzenia
  • gotowe do krojenia 4. kroić cienkie plastry i podać z chrzanem lub z czym lubisz do pieczywa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Karkówka Marynata Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować