Karkówka faszerowana

4.97 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Polecam takie aromatyczne mięsko.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok 1,5 kg karkówki

    200 g serka twarogowego
    1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
    2 ząbki czosnku
    2 żółtka
    kilka gałązek świeżego rozmarynu
    po dużej łyżce posiekanej bazylii, natki pietruszki i szczypiorku
    2 łyżki bułki tartej do zagęszczenia
    sól
    pieprz czarny mielony

    1/2 szklanki bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.97 (189 ocen)

Karkówka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę naciąć tak , aby powstał płat mięsa. umyć , osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem.
    Pomidory pociąć na mniejsze kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę . Pomidory, czosnek , zioła wymieszać z serkiem i dodać żółtko. Zagęścić bułka tartą. Doprawić solą , pieprzem.
  • 2. Nadzienie rozsmarować na mięsie .Mięso zwinąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem. Wstawić do gorącego piekarnika na 45 min - 180 stopni.
    Zredukować temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze ok 60 min.
    W tym czasie mięso polewać od czasu do czasu powstałym sosem.
    Można podawać na ciepło , jak i na zimno. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka faszerowana świeżą kapusta

To może cię zainteresować