karkówka duszona w piwie

5 (166 ocen)

na niedzielny obiadek

Składniki:

  • 4 - 5 plastrów karkówki
    1 szklanka piwa jasnego
    2 średnie cebule
    sól , pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę delikatnie rozbiłam, posypałam solą i pieprzem,podsmażyłam na patelni. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, zeszkliłam na odrobinie oleju, dodałam do karkówki. Wszystko podlałam szklanką piwa ( dodałam też 1/2 szklanki wody ), dusiłam pod przykryciem z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego aż do miękkości karkówki. Sos doprawiłam do smaku, zaciągnęłam łyżką mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować