Karkówka czosnkowo-szczypiorowa

0 (0 ocen)

Pyszna z grilla

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1/2 główki czosnku
    pęk szczypioru
    po pół łyżeczki oregano i bazylii
    sól, pieprz
    przyprawa do grilla (opcjonalnie)
    sok z 1/2 cytryny
    4-5 łyżek oleju

Karkówka czosnkowo-szczypiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka na grillu 1. Karkówkę pokroić w plastry i rozbić. Do naczynia z przykryciem wrzucić posiekany szczypior, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz. Wlać sok z cytryny i olej. Dokładnie wymieszać. Włożyć mięso i dokładnie wymieszać z marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Karkówkę piec na grillu do zrumienienia. W trakcie pieczenia posypać przyprawą do grilla. Podawać z surówką i pieczywem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy