przepis ten jest inny niż wszystkie i tylko wg. mojego pomysłu, polecam ponieważ opieram się na dużej ilości osób które wystawiły mu pozytywną opinię.
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
PRZYPRAWY:
- karkówka wieprzowa (pokrojona na kotlety): 1.5 kilograma
- cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki
- pieczarki małej wielkości (przekrojone na pół): 0.5 kilograma
- czosnek (rozgnieciony): 2 ząbki
- vegeta lub kucharek (posypać do smaku): 1 szczypta
- olej do smarzenia: 1 łyżka
1.karkówkę umyć,pokroić na plastry(kotlety),natrzeć czosnkiem,posypać przyprawami i vegetą.
2..Pokroić cebulę na pół talarki i na każdy kotlet kłaść trochę cebuli układać jeden na drugi i odstawić do lodówki(najlepiej na całą noc)
3.Wyjąć z lodówki,oczyścić z cebuli i przysmażyć na oleju do zarumienienia, obsmażone układać w naczyniu żaroodpornym,na koniec zdjętą wcześniej cebulę podsmażyć, dodać pół szklanki wody i zamieszać.
4.Na mięso ułożyć pieczarki przekrojone na pół,wszystko posypać zupą cebulową w proszku i zalać wodą z cebulą z patelni.Piec w 180 st. ok.1,5 godziny.Podawać z ziemniakami.
Komentarze