karkówka

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

przepis ten jest inny niż wszystkie i tylko wg. mojego pomysłu, polecam ponieważ opieram się na dużej ilości osób które wystawiły mu pozytywną opinię.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • PRZYPRAWY:
    - karkówka wieprzowa (pokrojona na kotlety): 1.5 kilograma
    - cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki
    - pieczarki małej wielkości (przekrojone na pół): 0.5 kilograma
    - czosnek (rozgnieciony): 2 ząbki
    - vegeta lub kucharek (posypać do smaku): 1 szczypta
    - olej do smarzenia: 1 łyżka

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karkówkę umyć,pokroić na plastry(kotlety),natrzeć czosnkiem,posypać przyprawami i vegetą.
  • 2. .Pokroić cebulę na pół talarki i na każdy kotlet kłaść trochę cebuli układać jeden na drugi i odstawić do lodówki(najlepiej na całą noc)
  • 3. Wyjąć z lodówki,oczyścić z cebuli i przysmażyć na oleju do zarumienienia, obsmażone układać w naczyniu żaroodpornym,na koniec zdjętą wcześniej cebulę podsmażyć, dodać pół szklanki wody i zamieszać.
  • 4. Na mięso ułożyć pieczarki przekrojone na pół,wszystko posypać zupą cebulową w proszku i zalać wodą z cebulą z patelni.Piec w 180 st. ok.1,5 godziny.Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy