Karczek z warzywami i oscypkiem

4.98 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.

Moje ulubione połączenie smaków, danie idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie i nie tylko. Taki karczek jest łatwy do przygotowanie, praktycznie robi się sam w piekarniku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -4 plastry karczku
    -1 papryka czerwona
    -1 duża cebula
    -2 garści pomidorków koktajlowych
    -6 większych pieczarek
    -6 plastrów sera oscypek
    -2 ząbki czosnku
    -przyprawy-ostra i łagodna papryka,przyprawa do wieprzowiny,sól,pieprz,majeranek,ziele angielskie,liście laurowe
    -olej
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Karczek z warzywami i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy. Z oleju i przypraw robimy marynatę, nacieramy ją mięso,przekładamy do miski, dodajemy liście laurowe,ziele angielskie i połówki czosnku. Mięso szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na całą noc.
  • 2. Warzywa oczyszczamy i kroimy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, obsmażamy plastry karkówki z obydwu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy 1/2 szkl. wody lub bulionu, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 minut.
  • 4. .Na tej patelni co smażyliśmy mięso wrzucamy cebule ,smażymy na rumiano, dodajemy pieczarki oraz paprykę, doprawiamy sola,pieprzem oraz majerankiem, dusimy ok.10 min.
  • 5. Mięso wyciągamy z piekarnika,dodajemy warzywa, wkładamy na ok.20min. Po tym czasie ponownie karczek wyciągamy dodajemy pomidorki i plastry oscypka, zapiekamy do rozpuszczenia sera.
    Podajemy z ziemniaki i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować