Karczek w porach z ananasem

4.89 (174 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Aromatyczny i niebagatelny w smaku! Idealny na uroczysty obiad!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 8 porcji:
    1,5 kg karczku
    4 pory
    Puszka ananasa w zalewie
    Przyprawa do karkówki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.89 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek w porach z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej karczek podzielić na porcje, lekko rozbić tłuczkiem i obsypać przyprawami. Wstawić na noc do lodówki. Po tym czasie mięso obtoczyć mące i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Pory pokroić w krążki, ananasa w kostkę. Do żaroodpornego naczynia włożyć połowę porów, na nie ułożyć plastry karczku, posypać resztą porów oraz ananasem. Całość zalać zalewą spod owoców. Piec w piekarniku ok. 40 minut w 200 stopniach. Podawać z ziemniakami z wody i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Wieprzowina Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować