Karczek w kapuście kiszonej

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Uwielbiam piec i gotować.Inspiracji kulinarnych szukam w czasopismach.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 1,5 kg karkówki bez kości
    ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● duża puszka ananasa
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● kminek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● przyprawa do karkówki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Oprószamy
    przyprawą do karkówki, solą,
    pieprzem i przyprawą uniwersalną oraz kminkiem
    i majerankiem. Podsmażamy
    na oleju po 5 minut
    z obu stron. Przekładamy do
    naczynia żaroodpornego. Pieczemy
    pod przykryciem ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
    Następnie przykrywamy warstwą
    pokrojonej kapusty.
  • 2. Ananasy osączamy (syrop
    zachowujemy) i kroimy w kostkę.
    Układamy na kapuście
    i polewamy syropem. Wkładamy
    ponownie do piekarnika
    i pieczemy ok. 40 minut.

Porady

● Ananasa można zastąpić suszonymi śliwkami lub żurawinami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować