• Karczek w kapuście kiszonej

    Autor: Małgorzata Karut, Biery

  • Uwielbiam piec i gotować.Inspiracji kulinarnych szukam w czasopismach.

  • Składniki

    ● 1,5 kg karkówki bez kości
    ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● duża puszka ananasa
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● kminek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● przyprawa do karkówki
    ● olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy przyprawą do karkówki, solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną oraz kminkiem i majerankiem. Podsmażamy na oleju po 5 minut z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Następnie przykrywamy warstwą pokrojonej kapusty.

    2.

    Ananasy osączamy (syrop zachowujemy) i kroimy w kostkę. Układamy na kapuście i polewamy syropem. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy ok. 40 minut.

  • Rady

    ● Ananasa można zastąpić suszonymi śliwkami lub żurawinami.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Autor: Małgorzata Karut, Biery

RedakcjaPP 5908

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-01-30T11:01:23+01:00

1906 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_02-2012

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »