Karczek pod pierzynką serowo - majonezową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny karczek przyprawiony ziołami , przykryty cebulą i serem z majonezem.Nadaje na obiad i różne imprezy .Jest smaczny i na ciepło i na zimno.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • składniki; 60 dkg karczku, dwa razy po 30 dkg sera żółtego (różny) 2 cebule, majonez, przyprawy;;;oregano, czosnek granulowany, bazylia, zioła prowensalskie,szczypta soli,, pieprz, wegeta, przyprawa curry.

Karczek pod pierzynką serowo - majonezową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek płuczemy ,osuszamy, kroimy na cienki plastry.wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce .Karczek układamy ciasno na blasze i posypujemy wymieszanymi przyprawami, cebulę kroimy w półksiężyce księżyce i układamy na przyprawach, ścieramy na tarce(grube oczka )dwa rodzaje sera na przemian.Na ser rosmarowujemy majonez, wkładamy do piekarnika i zapiekamy 40min w 180 stopniach.

Porady

podajemy z surówką ziemniaczkami lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy