Karczek pod pierzynką

4.99 (144 ocen)

Zapiekany karczek z pieczarkami i majonezem

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg karczku bez kości
    1/2 kg pieczarek
    2 - 3 cebule
    30 dag sera żółtego
    słoik majonezu
    czosnek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Karczek pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Mięso umyć, pokroić w plastry i lekko stłuc. Doprawić do smaku. Pieczarki usmażyć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry mięsa, cebule pokrojone w piórka, pieczarki, ser - całość zalać majonezem. Piec w piekarniku ok. 1 godz. Podawać gorące np. z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować