Kotlety mielone inaczej :) Różnią się smakiem od tradycyjnych mielonych. Karbonatki podawane są m.in. w Czechach i na Śląsku, Są delikatne i bardzo smaczne.
40 min
Składniki:
50 dag dowolnego mięsa mielonego
20 dag białego sera
2 jajka
garść posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
sól
pieprz
starta gałka muszkatołowa
tarta bułka
olej do smażenia
Karbonatki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biały ser przetrzeć przez sito. Wymieszać z mięsem i jajkami oraz posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką.Formować niewielkie podłużne kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Porady
Jeśli masa okazałaby się zbyt rzadka, dodać trochę tartej bułki.
Komentarze