Karaś pieczony

4.5 (199 ocen)

Rybki dostałam, oto mój pomysł na ich podanie :)

Składniki:

  • 1 większy karaś
    (przed wypatroszeniem ok. 70 dkg)
    2 cebule
    3-4 ząbki czosnku
    kilka gałązek pietruszki
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki ketchupu
    sól, pieprz
    ew. przyprawa do ryb
    mleko
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karaś pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wypatroszona rybka 1. Rybkę obrać z łusek i wypatroszyć, obłożyć pokrojona w plastry cebulą i zalać mlekiem, wstawić na noc do lodówki. Rano wypłukać, osuszyć, i obsypać przyprawą do ryb.
  • Rybka w cebuli 2. Rybkę poporcjować, dokładnie umyć, przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać sola i pieprzem. Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno pokroić i posypać rybkę. Olej, przecier i ketchup wymieszać i polać rybę. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karaś z grilla

To może cię zainteresować