Kapusta zasmażana z papryką i boczkiem

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż uwielbia paprykę. Dla niego wymyśliłam to danie.

Składniki:

  • główka młodej białej kapusty
    czerwona papryka
    żółta papryka
    35 dag wędzonego boczku
    3 ząbki czosnku
    łyżka masła
    2 łyżki oliwy
    łyżka keczupu
    kilka gałązek koperku
    po 1/4 łyżeczki majeranku i tymianku
    ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta zasmażana z papryką i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i siekamy. Kapustę szatkujemy. Papryki myjemy, osuszamy
    i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Boczek kroimy w małą kostkę.
  • 2. Oliwę i masło rozgrzewamy. Rumienimy czosnek. Wsypujemy kapustę i dusimy, aż nieco zmięknie. Dodajemy paprykę i zioła. Doprawiamy mieloną papryką.
  • 3. Boczek wytapiamy na patelni. Skwar ki przekładamy do kapusty. Wsypujemy koperek. Dodajemy keczup, mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować