Kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:


  • 1 mała kapusta
    1 duża cebula
    4 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka kminku
    Sól
    Sok z cytryny

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy