Kapusta zakwaszana (surówka)

4.36 (163 ocen)

  • 20 min

Idealna surówka do niedzielnego obiadu

  • 20 min

Składniki:

  • główka kapusty białej, marchewka, 2 ząbki czosnku, cebula
    Zalewa: 1/4 szklanki wody, 3/4 szklanki oleju, 1 łyżka soli, 2 łyżki musztardy saperskiej, 1/4 szklanki octu, 3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.36 (163 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kapusta zakwaszana (surówka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Kapustę posiekać, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, a marchewkę zetrzeć na tartce. Składniki wymieszać, zalać zalewą i ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować