kapusta z żeberkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis od teściowej

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej, 1 kg żeberek, 2 marchewki, 1 pietruszka, seler, 2 cebule, oliwa, można też dodać kiełbasę 200 gram

Kapusta z żeberkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić , dodać kapustę, po pół godziny dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę .Jak żeberka będą odchodzić od kości. podsmażyć cebulę i na końcu dodać Jak dodajemy kiełbasę, to też gotujemy razem z warzywami,. Po pól godziny kiełbaskę wykładamy i kroimy w kostkę. Później
    kilka minut gotujemy wszystkie składniki

Porady

Można zamiast cebuli dodać por, też należ lekko podsmażyć. Czas gotowania zależy od rodzaju garnka w którym, gotujemy. Ja gotuję w Zepterze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy