Kapusta z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję rzadko, ale za to smacznie. To danie jest bardzo proste do zrobienia.

Składniki:

  • ● 1/2 kg białej kapusty
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 1/2 kg marchewki
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 1/2 kg mięsa (z kurczaka, indyka lub szynki)
    ● olej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● 4 łyżki keczupu

Kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z pieczarkami 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Kapustę oczyszczamy
    z zewnętrznych liści, kroimy
    w ćwiartki, wykrawamy głąb
    i szatkujemy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki
    oczyszczamy i kroimy w plastry.
  • 2. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy
    na oleju. Przekładamy
    do garnka. Na tym samym tłuszczu
    chwilę smażymy warzywa
    i pieczarki. Dodajemy do mięsa.
    Wlewamy szklankę wody, wkładamy
    liść i ziele. Gotujemy ok.
    40 minut. Doprawiamy keczupem,
    pieprzem i przyprawa uniwersalna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy