Kapusta z papryką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kapustka z paprykowym smaczkiem.

  • 50 min

Składniki:

  • kapusta 1 główka
    papryka ok1 1/2 szt
    kiełbasa cienka ok40 dag
    liść laurowy
    ziele angielskie2-3
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    olej

Kapusta z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Zalać wodą i postawić do gotowania. Posolić i dodać liść laurowy i ziele angielskie. Paprykę oczyścić z nasion, wypłukać i pokroić. Cebulę obrać, pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić w plasterki i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Może być pozostały po smażeniu cebuli. Dodać do kapusty. Jako ostatnią dodać paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i chwilę razem pogotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy