Kapusta z jabłkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się synkiem i domem. Udoskonalam również moje kulinarne umiejętności.

Składniki:

  • ● 50 dag czerwonej kapusty
    ● 20 dag jabłek
    ● biała część pora
    ● sól
    ● cukier
    ● pieprz
    ● cytryna
    ● 3-4 łyżki oleju
    ● zielenina

Kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych
    liści, wykrawamy
    głąba i szatkujemy. Zalewamy
    małą ilością wrzątku. Gotujemy
    na półmiękko i odparowujemy.
    Studzimy.
  • 2. Pora oczyszczamy, drobno
    siekamy. Jabłka myjemy, obieramy
    i wykrawamy gniazda
    nasienne. Miąższ ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Wraz
    z porem dodajemy do kapusty.
    Doprawiamy solą, pieprzem
    cukrem i sokiem z cytryny.
    Wlewamy olej, mieszamy. Posypujemy
    posiekaną zieleniną.
    Schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy