Kapusta z grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min

tradycyjna kapusta wigilijna z lubelszczyzny

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    garść suszonych grzybów
    1 cebula
    3-4 łyżki ciemnego oleju rzepakowego
    1 łyżka mąki
    kminek, jałowiec
    sól, pieprz

Kapusta z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z grzybami 1. Sposób przygotowania:
    Kapustę zagotować i odcedzić, gdyby byla za kwaśna powtórzyć gotowanie i ponownie odcedzić.
    Podlać olejem i ok pół szkl. wody, dodać ugotowane grzyby pokrojone na drobniejsze kawałeczki, ugotować z grzybami. Cebulę zeszklić na ciemnym oleju rzepakowym, dodać mąkę, podsmażyć, wymieszać z kapustą, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy