Kapusta z grzybami

0 (0 ocen)

Kapusta z grzybami, jedno z 12 dań na wigilijnym stole.

Składniki:

  • 4 szklanki posiekanej białej kapusty
    1 kg posiekanej kapusty kiszonej
    1/2 szklanki suszonych grzybów leśnych
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    4 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    2-3 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę świeżą oraz kiszoną wrzucamy do garnka zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Suszone grzyby namaczamy, następnie siekamy i dokładamy do kapusty.
    Kiedy całość zacznie się gotować wrzucamy przyprawy, mieszamy i pozostawiamy na średnim ogniu, aż wszystko zmięknie, minimum godzina.
    Pod koniec gotowania doprawiamy cukrem i koncentratem pomidorowym do smaku. 

Porady

Kapusta jest smaczniejsza po kilku podgrzaniach, na 2-3 dzień. Warto przygotować ją wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.35 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta z grochem i grzybami

To może cię zainteresować