Kapusta z grochem i grzybami Eli

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

Wigilijna kapusta z grochem i grzybami.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    1/2 kg grochu łuskanego
    15 dkg suszonych podgrzybków
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grochem i grzybami eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na kilka godzin i ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły. Grzyby wyjąć z wywaru (wywar zachować do zupy grzybowej),przestudzić i pokroić w paseczki.
  • 2. Umyty groch zalać wrzącą wodą,ugotować do miękkości i odcedzić.
  • 3. Kapustę ugotować do miękkości i odcedzić.
  • 4. Cebulę obrać,posiekać i usmażyć na maśle.
  • 5. Do kapusty dodać groch,grzyby,przesmażoną cebulę,doprawić solą,pieprzem,wymieszać i przesmażyć. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować