Kapusta z grochem i grzybami

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Taka kapustę robiła moja babcia i mama potem a na moim stole wigilijnym nie może jej zabraknąć.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    1 kg kapusty kiszonej z marchewką
    1/2 kg grochu łuskanego
    6 łyżek oleju
    garść suszu grzybowego ( u mnie ogonki grzybowe pokruszone)
    sól
    pieprz
    2 kostki rosołowe grzyby leśne
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grochem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Groch namoczyć na noc a następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości.
    Zrobić z grochu pure.
    Kapustę drobno pokroić i ugotować (jeśli jest za kwaśna to obgotować) z olejem i kostkami grzybowymi.
    Do kapusty po paru minutach gotowania dodać rozdrobniony susz grzybowy i gotować do miękkości.

    Następnie do kapusty dodać pure z grochu.
    Posolić jeśli trzeba,dosypać pieprzu.
    Najlepiej ugotować kilka dni przed spożyciem bo im starsza tym lepsza jak to z kapustą bywa.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować