Kapusta z grochem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Prosty, tradycyjny i pyszny.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 1 kilogram
    - groch (łuszczony): 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - ziele angielskie (ziarenka): 5 sztuk
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch umyć i namoczyć na noc w letniej wodzie. Następnego dnia ugotować go w tej samej wodzie. Kapustę wypłukać drobno pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować w odkrytym naczyniu przez około 45 minut. Dodać przesmażoną cebulę, przykryć i dusić pod przykryciem jeszcze około godziny minut. Groch wymieszać z kapustą i całość doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy