Kapusta z burakami na zimę

4.5 (177 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Z białej kapusty mamy czerwoną

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty,1kg buraków czerwonych,1/2kg marchewki,1/2kg cebuli,1szklanka cukru,2szklanki wody,1szklanka octu,2łyżki soli,ziele angielskie,liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kapusta z burakami na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy,marchew,buraki ścieramy na tarce na grubych oczkach,cebulę kroimy w piórka.Starte warzywa dodajemy do kapusty,wszystko razem mieszamy,solimy i odstawiamy na 2 godziny.Po 2 godz.dodajemy wodę,ocet,cukier i przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut.Goto kapustę wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować