Kapusta z bakaliami

4.49 (142 ocen)

  • 30 min

Ulubione danie z dzieciństwa mojej córki

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag kapusty kiszonej,
    3 duże cebule,
    2 łyżki smalcu,
    puszka ananasa (soku nie wylewamy),
    15 dag rodzynek,
    15 dag suszonych bananów,
    10 dag suszonych moreli,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    1-2 łyżki sosu do pieczeni (w proszku),
    sól, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę polać przegotowaną wodą i odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na smalcu. Odciśniętą kapustę zagotować i dodać do niej zeszkloną cebulę. Następnie dodać ananasa, rodzynki, suszone banany i morele oraz podlać sokiem ananasowym, dodać przyprawy. Sos do pieczeni rozpuścić w niewielkiej ilości wody i dodać do kapusty. Poddusić do uzyskania miękkości kapusty.

    SMACZNEGO!

Porady

Najlepiej smakuje z domowymi kopytkami i pieczenią z szynki w sosie własnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować