Kapusta Postna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Łatwa do zrobienia Kapusta idealna na Wigilijny stół.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1kg kapusty kiszonej
    • 1kg pieczarek
    • 1 op. Masła 82% tłuszczu
    • Przyprawa gyros
    • Sól, pieprz, wegeta
    • 2-3 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta postna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Kapustę płuczemy, żeby nie była bardzo kwaśna. Lekko ja kroimy. Gotujemy do miękkości.
    2) Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do rozpuszczonego masła w rondlu.
    3) Pieczarki myjemy i kroimy połówki pieczarek w plasterki dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości. Doprawiamy wegetą.
    4) Do gotowej kapusty przeciśniętej od wody dodajemy pieczarki i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawę gyros do sól i pieprz.

Porady

• Kapusta może być zrobiona również bez cebuli bo dłużej się przechowuje. • Idealnie pasuje na Wigilie bo nie zawiera mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować