KAPUSTA PEKIŃSKA ZASMAŻANA

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

JEST PYSZNA I BARDZO SZYBKO SIĘ ROBI, MOŻNA ZA KAŻDYM RAZEM ZROBIĆ DANIE O INNYM SMAKU

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty pekińskiej, cebula , kotlety z piersi z kurczaka 20 dag, masło 10 dag, mąka 2 łyżki, 2 kostki rosołowe warzywne, pieprz , koperek do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta pekińska zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta pekińska 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce masła, dodajemy pokrojoną kapustę, kostki rosołowe, podlewamy delikatnie woda i dusimy prawie do miękkości, około 15 minut.

  • kotlety pokrojone 2. Kotlety( mogą być z poprzedniego dnia) drobniutko kroimy i dodajemy do potrawy, z mąki i masła robimy zasmażkę, dodajemy i dusimy jeszcze kilkanaście minut , aż kapusta będzie miękka. Posypujemy koperkiem.
  • 3. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do drugiego dania

Porady

Zamiast kotletów można dodać wędlinę, wspaniale też smakuje z wędzoną słoniną podsmażoną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować