KAPUSTA MŁODA Z KOPERKIEM ZASMAŻANA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomału na straganach pojawi się młoda kapustka. Naszła mnie na nią wielka chęć i zrobiłam. Ale tym razem nie skorzystałam ze starego przepisy na kapustę wg mojej babci. Teraz zrobiłam taką bez zbędnych dodatków zmieniających smak. Chciałam się cieszyć smakiem samej młodej kapustki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    sól,pieprz
    kilka ziaren ziela ang
    4 liście laurowe
    2 łyżki masła śmietankowego
    2 -3 łyżki mąki pszennej

Kapusta młoda z koperkiem zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, aby tylko woda zakryła kapustę. Dodajemy wszystkie

    przyprawy. Gotujemy do miękkości, ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy drobno posiekany

    koperek. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy aż powstanie sosik bez

    grudek. Gotowy wlewamy do garnka z kapustą. Mieszamy, odstawiamy. Podajemy z całymi

    ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy