Kapusta lipcówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jest doskonała jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze smakuje z kanapkami.

Składniki:

  • ● 1/4 główki kapusty włoskiej
    ● 1 jabłko
    ● 1 ogórek
    ● 10 rzodkiewek
    ● 1 por
    ● 3 łyżki kukurydzy z puszki
    ● płaska łyżeczka cukru
    ● po szczypcie pieprzu i estragonu
    ● sól
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 1/2 małego kubka jogurtu

Kapusta lipcówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, myjemy i osączamy z wody. Solimy
    i odstawiamy na 20 minut. Pozostałe warzywa i jabłko
    myjemy. Ogórka i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
    Rzodkiewki także kroimy w kostkę. Pora drobno kroimy.
    Warzywa, jabłko oraz
    osączoną z zalewy
    kukurydzę posypujemy
    cukrem, pieprzem
    i estragonem.
  • 2. Łączymy jogurt
    z majonezem i polewamy
    sałatkę. Ponownie
    mieszamy
    i dekorujemy kawałeczkami
    ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy