Kapusta kiszona

4.49 (195 ocen)

W taki sposób przygotowuję rodzinie kapustę kiszoną na obiad.

Składniki:

  • 1kg kapusty kiszonej
    1 większa cebula
    ok 60g margaryny Palma
    2 łyżeczki cukru, maggi
    sól, pieprz, zioła prowansalskie, wegeta
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona Dodatki

Kapusta kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapustę pokroić 1. Kapustę kiszoną pokroić drobniej.
  • Kapuste ugotować 2. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka i zalać wodą, gotować do miękkości.
  • Cebulę przyrumienić 3. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor, przyprawić do smaku wegetą.
  • dodać cebulkę 4. Miękką kapustę odcedzić (zostawić na dnie kilka łyżek wody), dodać przyrumienioną cebulkę, wymieszać.
  • Przyprawić 5. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, maggą i ziołami prowansalskimi. Przykryć pokrywką, by przeszła.

Porady

Czas gotowania kapusty - ok 1h. Można kilka grzybków suszonych namoczyć i pokroić w cienkie plasterki lub grubsza kostkę i przysmażyć wraz z cebulką i dodać do kapusty. Jeśli wolisz mniej kwaśne kapusty, to należy kapustę zagotować, odlać wodę i zalać ponownie wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Cebula Cukier Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować