KAPUSTA CZERWONA Z SOSEM JOGURTOWYM

2 (1 ocen)

  • 25 min

Pyszny i zdrowy dodatek do drugiego dania.

  • 25 min

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty czerwonej
    0/5 jabłka
    0,5 cebuli

    Sos:
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kapusta czerwona z sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i zaparzamy w gorącej wodzie ok 10 minut, następnie odsączamy i ją studzimy.
    Cebulę kroimy w małą kostkę, jabłko ścieramy na grubej tarce i całość dodajemy do kapusty.
    Składniki sosu mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i polewamy surówkę.

Porady

Do sosu zamiast zwykłej musztardy można dodać musztardę Dijon.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować