Kapusta czerwona duszona z jabłkami

4.49 (155 ocen)

  • 40 min

Słodko-kwasna kapusta czerwona, doskonała do mięsa

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
    2 cebule
    3 kwaskowe jabłka
    10 dkg rodzynek
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta czerwona duszona z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoto.
    Następnie poszatkować kapustę, włożyć do garnka , wlać 2 łyżki oleju , 1 szklankę wody ,przesmażoną cebulę i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    Jabłka obrać ze skórki i gniazd nasiennych , pokroić w kostkę i dodać wraz z przesmażoną cebulą do kapusty. Dodać również zaparzone wcześniej rodzynki
    Wszystko razem jeszcze pogotować i jak już kapusta będzie miękka dodać sok z cytryny, sól i cukier do smaku. Doprawić pieprzem . Kapusta czerwona powinna być słodko-kwaśna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować