Kapusta biała smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyścić z zewnetrznych uszkodzonych liści, włożyć do dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować aż zmięknie, następnie odcedzić wystudzic, a potem pokroić na 8 części, tak aby w kazdej było kawałek głąba. Cząstki kapusty oprószyć gałką muszkatołową, mąką a następnie maczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Opanierowane cząstki kapusty obrumienić na dość mocno rozgrzanym oleju.
2.Do mięsa dodać przeciśnięty czosnek, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
3.Kapustę i kotleta podawać w towarzystwie pomidora, polanego łyżką śmietany.
Porady
Pomidora z puszki możemy zastapic świeżymi pomidorami
Komentarze