Kapuśniak ze świeżej kapusty z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 60 min

smaczna i pożywna

  • 60 min

Składniki:

  • - 3 skrzydełka
    - pół główki świeżej kapusty
    - 7 małych kabanosów drobiowych - u mnie z Biedronki
    - 3 marchewki
    - kawałek selera
    - 1 pietruszka korzeń
    - kawałek pora
    - 6 średnich świeżych ziemniaków
    - 3 ziela angielskie
    - 1 liść laurowy
    - 4 ziarenka pieprzu
    - sól, pieprz i ewentualnie vegeta do smaku
    - olej do smażenia kabanosów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak ze świeżej kapusty z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, wkładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut. Dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.
    Marchew, seler, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, por również kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do zupy.
    Kabanosy kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości kapusty i ziemniaków, doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie vegeta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować