Kapuśniak z pomidorami

4.5 (195 ocen)

Pyszny i rozgrzewający

Składniki:

  • Składniki:

    300g kiszonej kapusty,
    30-40 dag żeberek,
    włoszczyzna,
    cebula,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    kminek,
    pieprz,
    sól,
    2-3 ziemniaki,
    2 łyżki oleju,
    1 puszka pomidorów krojonych,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    wędzona kiełbasa.

Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę umyj, obierz i zalej wodą. Włóż żeberko , dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i zagotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną kapustę kiszoną. Z miękkich żeberek usuń kości. Do bulionu wrzuć kapustę, mięso z żeberek. Wlej pomidory z puszki i dodaj koncentrat pomidorowy. Wrzucić ziemniaki oraz pokrojona kiełbasę. Gotuj około 20 min. Dopraw do smaku, pieprzem , solą oraz kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować