Kapuśniak z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mięsa i skóry z boczku gotujemy wywar, solimy. Kroimy ziemniaki w kostkę, marchew w krążki, pietruszkę na 3 części i wrzucamy do wywaru wraz z selerem. Dodajemy 2 łyżeczki kucharka, ziele angielskie i liście laurowe.
2.Kroimy boczek i podsmażamy lekko, a następnie wrzucamy go do zupy uważając, aby nie wlać tłuszczu ze smażenia.
3.Gdy ziemniaki będą już w miare miękkie dodajemy pokrąjąną kapustę kiszoną. Gotujemy około 20 min. i wrzucamy pokrojone w kostkę kiełbasy.
Na koniec dodajemy kminek, doprawiamy kucharkiem i maggi.
Smacznego.
Porady
Można dodać także do zupy podzielone na mniejsze kawałki ugotowane mięso z wywaru.
Komentarze