Kapuśniak z karkówką i koperkiem

4.47 (180 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka z kapustką kiszoną, mięciutką karkówką....czy trzeba cos więcej do szczęścia ? :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 250 gramów
    - karkówka bez kości: 500 gramów
    - marchew: 1 sztuka
    - koperek posiekany: 3 łyżki
    - ziemniaki młode (małe): 10 sztuk
    - kucharek smak wiosny: 1 łyżka
    - pieprz: 1 szczypta
    - kminek: 0.5 łyżeczki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele ankielskie: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

4.47 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapusta kiszona

Kapuśniak z karkówką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną zalać wodą, przyprawić kucharkiem, pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zagotować. Mięso pokroić w kosteczkę, umyć dodać do gotującej kapusty, gotować ok 30 minut. W tym czasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do zupy, gotować do miękkości ziemniaków. Gotową zupę posypać posiekanym koperkiem (część wcześniej dodać do zupy) - Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Karkówka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować