Kapuśniak z kapusty pekińskiej

4.5 (162 ocen)

Jak zupa, to zupa, ale taka by jej przygotowanie nie trwało za długo, więc zastąpiłam zwykłą biała kapustę kapustą pekińską

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    1 laska cienkiej kiełbasy
    15-20 dag wędzonego boczku
    1 cebula
    2 marchewki
    1 średnia pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    4-5 ziemniaków
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    kminek
    przyprawa typu Kucharek do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z kapusty pekińskiej 1. Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam woda i wstawiam na gaz, dodaję przyprawy oraz warzywa. Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę. Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą, pieprzem i ewentualnie przyprawą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować