Kapuśniak z grzybkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kapuśniaczek urzeka swoja prostota..czysty, zdrowy, bez zbędnych przypraw.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 2 szklanki kapusta kiszona
    2 litry woda
    1/2 szklanki podgrzybki suszone
    1 marchew
    1 cebulka
    2 łyżki olej
    sól i pieprz do smaku
    3 listki laurowe Prymat
    2 ziarenka ziele angielskie

Kapuśniak z grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy i wrzucamy do zimnej wody. Zagotowujemy i dalej gotujemy na małym palniku. Dodajemy obraną, umytą i startą na tarce marchew oraz zeszklona na maśle cebulkę. Wrzucamy grzybki, listki i ziele angielskie. Dodajemy olej i gotujemy na małym ogniu około godziny.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy