Kapuśniak Roberts

0 (0 ocen)

zupa z kapusty pekińskiej z ryżem ...

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 L
    · kapusta pekińska 50 dag
    · kura bez kości 20 dag
    · ryż 4 lyżki
    · tłuszcz
    · koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    · sól
    · pieprz
    · Szafran
    · kolendra
    · gałka muszkatołowa mielona
    · rozmaryn

Kapuśniak roberts - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć zemleć, dodać opłukany ryż, tłuszcz, koncentrat pomidorowy i przyprawy, smażyć kilka minut, ciągłe mieszając. Potem zalać pozostałym wywarem, udusić do miękkości. Następnie połączyć z kapustą, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy